1 Nisan 2012 Pazar

Köpek ve kedi mamalarının kalitelisini nasıl seçeriz?

         Köpek mamaları ve kedi mamalarının hangisinin daha iyi olduğunu anlamak bir çok kedi köpek sahibi için gerçekten zordur. Hangi markanın pet hayvanınıza daha çok yarayacağı konusunda ciddi bir karmaşa vardır. Ülkemizde de marka bazında yapılmış böyle bir bilimsel çalışmada maalesef yok. Mama paketlerinin açıklama bölümünde içerikle ilgili bilgilere de maalesef güvenmek zor. Bu konudaki en güvenilir bilgiyi klinik tecrübelerimizle ediniyoruz. Çünkü her ne kadar mamanın içeriğinde yazılanlar çok birbirine benzese de en çok ayırtedebileceğimiz şey mamanın tavuklu mu, kuzu etli mi, balıklı mı olabileceğidir. Bunun dışında belirtilen protein değerinden daha da önemli olanı proteinin kalitesidir. Bunu anlamakta o kadar kolay değil.

        Konuya marka bazında yaklaşmak ve bu konuda markalara güvenmek şimdilik en doğrusu olacaktır. Yıllardır bu konuda mesafe almış kalitesini kanıtlamış markaları sıralayalım.

        Hills, Proplan, Royal Canin, Eukanuba, Bosch, ND yıllardır sektörde olan güvenilebilecek kedi köpek markalarıdır. Son dönem sektöre girmiş olan Brit, Acana, Profine, First Class' nıda bu markaların yanına koyabiliriz. Fakat bu mama markalarının bazen kedi köpek ırklarına göre kullanımı değişebilir. Yine de petinizin yaşı, cinsi, kilosu ve beslenme tercihlerinin bir uzman veteriner hekim tarafından değerlendirilip size önerilmesi en doğrusu olacaktır. Bu tür sorunlarınız konusunda pet shop larda çalışanları ya da sahiplerinden fikir alırken ticari bir yönlendirme olup olmadığını iyi analiz etmelisiniz.  Bu konu çok önemli.

        Köpeğinizin ya da kedinizin beslenmesi sözkonusuysa çok dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü tercihiniz ilerleyen zamanda daha çok hastalıkla ve fiziksel sorunla karşı karşıya kalmanıza sebep olabilir.

PetBesinleri.com

Kedi Köpek Mamaları Google Arama Linki

2 yorum:

  1. köpek maması ve kedi maması çeşitlerini petbesinleri adresşnden detaylı inceleyebilirsiniz. www.petbesinleri.com

    YanıtlaSil
  2. nd köpek maması tavsiye edebilecğeim en iyi mamalar arasındadır. proplan da tavsiye edebilecğeim bir marka.

    YanıtlaSil