18 Haziran 2012 Pazartesi

Kedi Kopek Tasima Cantasi

     Kedi Taşıma Çantası ya da diğer adıyla Kedi taşıma kafesi denmektedir. Kedilerin ya da küçük cins ve yavru köpeklerin nakledilmesi için kullanılır.

     Kedinizi bir yerden başka bir yere taşımak için bu tür nakil araçları tavsiye edilmektedir.
     Kedinin araç içinde ya da elde götürülmesindense kendi güvenlik alanı olabilecek bir taşıma çantası içerisinde seyahat etmesi uzmanlar tarafından öneriliyor.

     Kedi taşıma çantalarında ülkemizde satılan bir kaç iyi marka mevcut bunlardan bazıları, Stefanplast Gulliver taşıma kafesi, Dr. Sacchi taşıma çantası ve Karlie taşıma çantası, Trixie taşıma çantası bunlardan bir kaçıdır.
     Ülkemizde ucuz ürün olarak üretimi yapılan tek marka ÇİFTSAN TAŞIMA ÇANTASIDIR. Bu marka son yıllarda sadece tek tip küçük boy taşıma çantası üretmektedir.
     Kedi taşıma çantasından daha büyük boylarda üretilen başka taşıma çantaları mevcut. Orta ırk köpekler, büyük ırk köpekler veya çok iri ırk köpekler için ayrı ayrı boylarda üretilmişlerdir.

     Köpek ve kedi taşıma çantalarında son dönemde oldukça şık seçenekler ve renkler üretilmeye devam ediyor.
     İşlevsellik kadar şıklıkta artık kedi köpek sahipleri tarafından tercih edilme sebebi olabiliyor.

     Kimi taşıma çantası üstten açılırken kimileri de önden açılmaktadır. Havalandırma taşıma çantaları için en vazgeçilmez detaylardan biridir. Çünkü kedi ve köpekler havasızlığa dayanamazlar. Aşırı sıcak ya da aşırı soğuk onlarıda oldukça fazla etkileyecektir. Taşıma kabının altında mutlaka yumuşak bir şey olmalıdır.

    Örneğin; hasta altı bezler, çarşaf ya da battaniye gibi. Saatlerce kapalı bir yerde seyahat eden bir kedi ya da köpek mutlaka rahat ettirilmelidir. Rahat seyahat ya da nakil olmayan kedi ve köpekler seyahat sonrasında stres kaynaklı hastalıklara yakalanmaktadırlar.

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder